Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@23:33:14 GMT

دعاوی فک پلاک و تعویض پلاک آیا متفاوت هستند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۰۱۲۴

دعاوی فک پلاک و تعویض پلاک آیا متفاوت هستند؟

ایسنا/کرمان یک مقام قضایی گفت: فک پلاک، دعوایی است که از سوی فروشنده و صاحب پلاک خودرو به منظور ملزم نمودن خریدار به فک و جدا نمودن پلاک که به نام فروشنده می باشد، انجام می شود.

محمد رضا اکبری زاده مستشار دادگاه تجدید نظر استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار حوزه حقوقی ایسنا گفت: دعوای فک پلاک و دعوای تعویض پلاک یکی از معاملات رایج بین مردم جهت خرید و فروش خودرو می باشد که افراد براساس نیاز و میزان درآمد مبادرت به خرید و فروش خودرو و کامیون می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درخصوص تعوض پلاک خودرو و اینکه فروشنده و خریدار چه تعهدات و تکالیفی دارند؟، افزود: معمول است که فروشنده به خریدار وکالتی جهت تعویض پلاک با تنظیم وکالت رسمی به نام خریدار در یکی از دفاتر اسناد رسمی اعطاء می نماید، تا خریدار با در دست داشتن آن به مرکز تعویض پلاک مراجعه و نسبت به تعویض پلاک اقدام کند، و سپس به دفتر اسناد رسمی جهت تنظیم سند رسمی به نام خود اقدام کند.

اکبری زاده ادامه داد: ولی در این بین اختلافاتی رخ خواهد داد، از جمله خریدار به هر جهتی بر فرض مثال، قصد فروش خودرو داشتن، مبادرت به تعویض پلاک نمی کند، و فروشنده مجبور به طرح دعوای الزام خریدار به فک پلاک می شود.

این مقام قضایی بیان داشت: بنابراین فک پلاک دعوایی است که از سوی فروشنده و صاحب پلاک به منظور ملزم نموده خریدار به فک و جدا نمودن پلاک که به نام فروشنده می باشد، به منظور جلوگیری از سوء استفاده از پلاک وی و عواقب اجتماعی و حقوقی و انتظامی تردد خودرو با پلاک وی طرح می شود.

وی افزود: البته فروشنده ابتدا باید جهت خریدار اظهار نامه ای مبنی بر اقدام در جهت فک پلاک ارسال و فرجه ای را برای وی در نظر گرفته، و در صورت عدم اقدام مبادرت به طرح دعوا در محل اقامت خریدار کرده واین دعوا غیر مالی است.

مستشار دادگاه تجدید نظر استان کرمان تصریح کرد: قابل ذکر است که در دادگستری استان کرمان با تعاملی که بین دادگستری و راهور فراجا انجام شده، بدون طرح دعوای حقوقی و با مراجعه مالک به پلیس راهور امکان درخواست توقیف خودرو به منظور فک پلاک فراهم شده است.

اکبری زاده در پاسخ به این سوال که چنانچه فروشنده نسبت به اعطای وکالت اقدام نکند، چه اقدامی انجام شود بهتر است؟ گفت: اگر فروشنده در مرکز تعویض پلاک نیز، جهت تعویض پلاک حاضر نشود خریدار ناچار به طرح دعوای الزام به تعویض پلاک می باشد.

این مقام قضایی توصیه کرد: با توجه به اینکه جریمه ها به پلاک انتظامی تعلق گرفته، و از طرفی در صورت وقوع تصادف و یا سرقت بوسیله خودرو، با استعلام از راهور مالک پلاک انتظامی خودرو تحت تعقیب قرار می گیرد؛ بنابراین ضرورت دارد که هر کس با پلاک انتظامی متعلق به خود با خودرو تردد کند.

گفت و گو از: معظمه رنجبر

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تعویض پلاک خودرو اخبار اجتماعی کرمان استانی اجتماعی خرید و فروش خودرو تعویض پلاک فک پلاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۰۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما

به گزارش قدس آنلاین، سید روح الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران در خصوص مقاصد صادراتی خرما اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۳۸۹ هزار و ۴۹۵ تن انواع خرما به ارزش ۳۴۵ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۱۲۲ دلار از کشورمان صادر شده که نسبت به سال قبل ۴ درصد در وزن و ۶.۷ درصد در ارزش با افزایش همراه بوده است.

وی افزود :۸۲ کشور، مقصد صادرات انواع خرمای ایرانی در سال ۱۴۰۲ بوده که هند با خرید ۹۰ هزار و ۲۳۷ تن، به ارزش ۸۴ میلیون و ۷۹۴ هزار دلار، مقصد نخست انواع خرمای ایرانی بود و پس از آن، پاکستان با خرید ۹۱ هزار و ۱۹۹ تن به ارزش ۷۲ میلیون و ۴۴ هزار و ۵۷۶ دلار، ترکیه با خرید ۳۹ هزار و ۴۸ تن به ارزش ۳۶ میلیون و ۱۶۷ هزار دلار، قزاقستان با ۲۴ هزار و ۱۴۳ تن به ارزش ۱۸ میلیون و ۲۲ هزار دلار، چین با ۱۰ هزار و ۳۲۱ تن به ارزش ۱۱ میلیون و ۹۷۵ هزار دلار، عراق با هشت هزار و ۸۸۶ تن به ارزش ۹ میلیون و ۴۴۰ هزار دلار و روسیه با ۱۰ هزار و ۱۰۳ تن به ارزش ۹ میلیون و ۳۷۶ هزار دلار، مقاصد دوم تا هفتم صادرات انواع خرمای ایرانی در سال ۱۴۰۲ بودند.

مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی ایران، در خصوص میزان صادرات انواع خرماهای ایرانی توضیح داد: خرمای مضافتی با ۱۵۹ هزار و ۵۰۱ تن به ارزش ۱۸۱ میلیون و ۲۲۲ هزار و ۲۰۶ دلار، بیشترین میزان خرید را در بین خرماهای ایرانی در جهان داشته و ۶۵ کشور نیز به صورت مستقیم این خرما را از کشورمان در سال ۱۴۰۲ وارد کردند.

لطیفی در خصوص سایر خرماهای پر طرفدار ایرانی گفت: خرمای زاهدی با ۷۲ هزار و ۴۸۸ تن به ارزش ۴۳ میلیون و ۵۷۵ هزار دلار، دومین خرمای پر فروش ایرانی بود که ۳۶ کشور خریدار آن بودند و پس از آن خرمای شاهانی با ۴۶ هزار و ۴۵۹ تن به ارزش ۳۷ میلیون و ۳۵۴ هزار دلار، میهمان ۳۰ کشور بود.

وی افزود: خرمای کلوته با ۴۴ هزار و ۶۹۷ تن به ارزش ۳۰ میلیون و ۲۸۵ هزار دلار و صادرات به ۲۸ کشور، خرمای پیاروم با پنج هزار و ۸۶۶ تن به ارزش ۱۸ میلیون و ۶۵۵ هزار دلار و صادرات به ۳۱ کشور، خرمای استعمران با ۳۸ هزار و ۵۸۷ تن به ارزش ۱۷ میلیون و ۴۵۴ هزار دلار و صادرات به ۵۶ کشور، خرمای کبکاب با ۱۰ هزار و ۲۴۱ تن به ارزش ۹ میلیون و ۴۴۰ هزار دلار و صادرات به ۳۳ کشور، خرماهای سایر (فاقد کد تعرفه مستقل تعریف شده) با ۱۰ هزار و ۹۳۰ تن به ارزش ۶ میلیون و ۷۹۴ هزار دلار و صادرات به ۴۵ کشور، خرمای خاصویی با ۷۱۷.۵ تن به ارزش ۷۷۱ هزار و ۵۰۰ دلار و صادرات به ۱۲ کشور و خرمای برحی با ۸.۵ تن به ارزش ۱۵ هزار و ۳۰۶ دلار و صادرات به دو کشور به ترتیب از پرطرفدارترین خرماهای صادر شده در سال ۱۴۰۲ بودند.

مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی، اشاره‌ای به نام همه کشورهای خریدار خرمای ایرانی داشت و گفت: اتریش، اردن، آرژانتین، ارمنستان، ازبکستان، اسپانیا، استرالیا، آفریقای جنوبی، افغانستان، آلبانی، آلمان، امارات، اندونزی، انگلستان، اوکراین، اوگاندا، ایتالیا، ایسلند، بحرین، برزیل، بلاروس، بلژیک، بلغارستان، بنگلادش، بوسنی، پاکستان، پرو، تاجیکستان، تانزانیا، تایلند، تایوان، ترکمنستان، ترکیه، ترینیداد و توباگو، مالت، آذربایجان، چک، مولداوی، یوگسلاوی، چین، دانمارک، رومانی، ژاپن، سریلانکا، سنگاپور، سوریه، سومالی، سوئیس، سوئد، شیلی، صربستان، عراق، عمان، روسیه، فرانسه، فنلاند، فیلیپین، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کره جنوبی، کرواسی، کلمبیا، کنیا، کویت، گرجستان، لبنان، لهستان، لیتوانی، مالدیو، مالزی، مجارستان، مغولستان، مکزیک، موریس، نروژ، نیوزیلند، هلند، هند، ونزوئلا و یونان، ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی در سال ۱۴۰۲ بودند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • دعوای زنان هواپیمای کویتی را وادار به فرود اضطراری کرد
  • هشدار پلیس فتای سمنان درباره فروشنده های دوره گرد
  • رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟ (فیلم)
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • کمک به تسهیل تامین مالی تولید با برات الکترونیکی 
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی
  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟
  • تشدید برخورد با خودرو‌های هنجارشکن در میاندوآب
  • خریدار بیش از ۸۵۲ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی