Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

اخیرا دولت در مقررات مربوط به نحوه پرداخت مالیات خودروی صفر کیلومتر تغییراتی داد. بر این اساس، پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو بر عهده خودروسازان گذاشته شد. اما میزان این مالیات چقدر است؟

ابتدای سال، سعید توتونچی، سرپرست معاونت حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی، اعلام کرد که نرخ مالیات خودرو نسبت به سال گذشته تغییری نکرده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته او، تنها قیمت شرکت‌های تولیدکننده و مونتاژکننده داخلی تغییر پیدا کرده است. وی در این باره توضیح داد که سازمان امور مالیاتی موظف است، که تا آخر دی‌ هر سال قیمت خودروهای تولید و یا مونتاژ داخل را دریافت و بر اساس جدولی برای سال بعد ابلاغ کند.

سرهنگ علی محمدی، رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور نیز درباره هزینه تعویض پلاک گفت که برای امسال قانون‌گذار یکسان‌سازی کرده. به گفته او، اکنون هزینه تعویض پلاک، نقل و انتقال و صدور کارت سند، برای کلیه خودروها یکسان و برابر ۳۷۳ هزار و ۵۰۰ تومان است. در واقع ۱۵۰ هزار تومان برای عوارض، ۱۰۰ هزار تومان بابت پلاک و ۵۰ هزار تومان بابت تعرفه کارت خودرو دریافت می‌شود.

وی درباره مالیات نقل و انتقال نیز افزود که پلیس راهور مکلف است تا پرداخت مالیات نقل و انتقال را قبل از انجام نقل و انتقال کنترل کند. مالیات دریافت شده به خزانه دولت واریز می‌شود.

«خودروسازان از این پس باید به تنهایی و بدون کمک گرفتن از خریدار، هزینه مالیات خودروی صفر کیلومتر را پرداخت کنند». این خلاصه مکاتبه کوتاهی است که رئیس سازمان امور مالیاتی در روز هشتم مرداد با همتای موقتش در سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان داشت.

در این نامه کوتاه که مهر متن کامل آن را منتشر کرد، آمده است: بر اساس ماده ۳۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰، مالیات اولین نقل و انتقال خودرو اعم از تولید کارخانجات داخلی یا مونتاژ از سوی واردکننده‌ها بر عهده شرکت‌های خودروساز است.

در بخشی از این متن به صراحت آمده است: شرکت‌های خودروساز داخلی یا واردکنندگان قطعات خودروهای خارجی که در داخل مونتاژ می‌شوند، بدون درج مالیات مذکور در صورتحساب فروش، این هزینه را به دولت پرداخت کنند.

اما در مواردی هم نقل و انتقال خودرو میان مردم انجام می‌شود.

سرهنگ محمدی، رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور، در فروردین ۱۴۰۱ گفت که با روش جدید پرداخت مالیات انتقال خودرو در مراکز تعویض پلاک، هزینه‌های متقاضیان حین نقل و انتقال خودرو، بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد که اکنون متقاضیان نقل و انتقال خودرو که به دفترخانه مراجعه می‌کنند، باید علاوه بر پرداخت ۱ درصد ارزش خودرو به عنوان مالیات انتقال، باید ۱ درصد ارزش خودرو را نیز بابت ثبت اسناد، اتحادیه صنفی، حق ثبت و حق‌التحریر پرداخت کنند. سرهنگ محمدی تاکید کرد که که ارقام دریافتی برای مالیات انتقال خودرو، دیون دولتی هستند و هیچ منافعی برای پلیس راهور و ناجا ندارند.

آیا هزینه افزایش یافته است؟

اما اخیرا تسنیم در مورد نوشت: با شیوه جدید اخذ مالیات نقل‌و‌انتقال خودرو که الزاماً مالیات خودرو قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک اخذ می‌شود، یک تعویض پلاک ساده برای خودرو حدود ۱۵۵میلیونی (با درنظر گرفتن حذف هزینه ثبت در دفاتر اسناد رسمی) حدود ۲میلیون تومان برای شما آب می‌خورد.

با این شیوه جدید اخذ مالیات نقل و انتقال خودرو، عملاً بدون پرداخت مبلغ مالیات خودرو، دیگر امکان اخذ نوبت تعویض پلاک در هیچ مرکزی در کشور وجود نخواهد داشت.

به‌عنوان نمونه، یک «کوئیک سریS مدل ۱۴۰۰» را در نظر می‌گیریم. با مراجعه به درگاه پرداخت مبلغ نقل و انتقال خودرو در پرتال سازمان امور مالیاتی و وارد کردن پلاک خودرو، مبلغ یک‌میلیون و ۲۲۴ هزار تومان به‌عنوان مالیات تعیین می‌شود.

با مراجعه به مرکز تعویض پلاک، مبلغ ۱۷۰ هزار تومان هم بابت عوارض شهرداری سال ۱۴۰۱ اخذ می‌شود (با فرض تسویه بودن عوارض این خودرو تا ۱۴۰۰). همچنین مبلغ ۳۷۰ هزار تومان هم برای این مدل خودرو بابت خود پلاک از شما دریافت می‌شود.

یعنی در مجموع با احتساب مبلغ مالیات پرداختی، عوارض شهرداری و هزینه پلاک خودرو، یک تعویض پلاک ساده برای خودرویی مثل کوییک مدل ۱۴۰۰ که در زمان حاضر بهای کارخانه آن حدود ۱۵۵ میلیون تومان است، برای شما یک‌میلیون و ۷۶۴ هزار تومان آب خواهد خورد!

منبع: تجارت نیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مالیات نقل و انتقال خودرو مالیات نقل و انتقال خودرو سازمان امور مالیاتی پرداخت مالیات مالیات خودرو تعویض پلاک هزار تومان پلیس راهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۴۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق تولید با مالیات بر سوداگری

به گزارش خبرنگار مهر ۱۱ سال مالیات بر سوداگری یا همان مالیات بر عایدی سرمایه قبلی، در مجلس معطل ماند و بالاخره اردیبهشت امسال مجلس ایرادات شورای نگهبان را اصلاح کرد و برای تأیید نهایی به شورای نگهبان فرستاد. این طرح شامل خودرو، ملک، ارز و طلا می‌شود و هرکس بیش از نیاز مصرفی و کمتر از دو سال این موارد را خرید و فروش کند، مشمول این طرح خواهد بود.

پس از حواشی و سوالات بسیاری که در سطح جامعه درباره این طرح ایجاد شد؛ برنامه پایش ۱۱ اردیبهشت، میزبان مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی بود تا به سوالات و شبهات مردم درباره مالیات بر سوداگری پاسخ دهد.

مالیات از تورم یا مالیات از دلالی؟

یکی از سوالات مهم جامعه درباره این طرح این است که آیا دولت می‌خواهد از تورم هم مالیات بگیرد؟

مصطفی طاهری در ابتدای برنامه از فلسفه مالیات بر سوداگری گفت. بسیاری از مردم گله دارند که چرا کارمند یا کسبه که به صورت شفاف کار می‌کنند، مالیات‌شان را باید پرداخت کنند اما آن‌هایی که دلالی می‌کنند و چندین برابر ما درآمد دارند، مالیاتی پرداخت نمی‌کنند. برای حل این مشکل در تمام دنیا از عایدی سرمایه مالیات می‌گیرند و این طرح مالیات بر سوداگری هم برای جلوگیری از دلالی، سوداگری و تجمع سرمایه در بخش‌های غیر مولد است.

طاهری مثال زد: اگر خانواده‌ای ۵ فرزند بالای ۱۸ سال هم داشته باشد و ۵ خودرو برای خودشان بعلاوه دو خودرو برای سرپرست خانواده بخرند و قبل از دو سال نفروشند، مالیاتی از آن‌ها دریافت نمی‌شوند.

البته این مالیات در مورد طلا و ارز متفاوت است و سقف زمانی برای خرید و فروشش وجود ندارد. نماینده مجلس دراین‌باره گفت: «در مورد طلا و ارز اگر شفاف هرچقدر طلا بخرید و شفاف فروخته شود، هیچ مالیات بر عایدی دریافت نمی‌شود. در مورد طلا و ارز این مالیات مشمول کسانی می‌شود که شفاف نیستند و با حجم تراکنش‌هایی مواجه می‌شویم که انگار کارش طلافروشی است ولی خودش را به عنوان طلا فروش معرفی نکرده است؛ اینجا از او مالیات اخذ خواهد شد.»

آیا این قانون جلوی سوداگری را خواهد گرفت؟

معافیت‌های مالیات بر سوداگری شامل مواردی مانند ملک ارثی، ملک یا خودرو مازاد برای سرپرست خانوار، تعویض ملک مسکونی کمتر از یکسال، املاک وقفی و هدیه، املاک و زمین خارج از شهر است.

در ادامه برنامه مجری برنامه از شبهاتی که منتقدان به این طرح وارد می‌کنند و باز گذاشتن سر معافیت‌ها و امکان فرار سوداگران از این نوع مالیات‌ها پرسید و مصطفی طاهری در پاسخ گفت: «من این نقد را قبول دارم اما مالیات بر سرمایه سال‌هاست در دست تصویب است. اگر می‌خواستیم حداکثری همه چیز را در این طرح در نظر بگیریم به همین حداقلی هم نمی‌رسیدیم زیرا فشار سنگینی بر جامعه و مجلس وجود داشت. اشکالی ندارد اگر این قانون تصویب شود و در طول اجرا کارآمدی خودش را نشان دهد و اگر کم اثر بود در جلوگیری از سوداگری می‌توان اصلاحش کرد.»

رئیس مجلس چند روز پیش اعلام کرد که این قانون شامل یک درصد جامعه می‌شود. عضو کمیسیون صنایع مجلس نیز در تأیید آن گفت: «آمار قطعی نیست و در خودرو و طلا و مسکن هرکدام متفاوت است اما به طور کلی شامل درصد کمی از جامعه می‌شود. از طرفی در جایی که دلالی و پول زیاد است، به اسم مردم فشار می‌آورند. در حالی که این عین عدالت است و خواسته خود مردم است.»

کد خبر 6097029 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟ (فیلم)
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟
  • تشدید برخورد با خودرو‌های هنجارشکن در میاندوآب
  • دلیل اعتراض طلافروشان به پرداخت مالیات/ طلافروشان عامل تورم اند؟
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم